RSS
Zoeken

Zonnepark Ameland draait als tierelier

Geplaatst op: 23 juli 2018 - Categorie: Duurzaam & Milieu

BALLUM - Het zonnepark van Ameland draait als een tierelier en dat kan ook haast niet anders met de grote hoeveelheid zonuren van de laatste tijd. In januari werd al bekend dat het zonnepark meer elektriciteit opwekte dan verwacht. Het zonnepark, met 23.000 panelen een van de grootste zonneparken van Nederland, produceerde in 2017 bijna 6.500 MWh aan elektriciteit. Dat is ruim acht procent meer dan van te voren becijferd. Het jaar 2018 lijkt dat van 2017 naar de kroon te steken. Januari en april waren ietsjes minder dan verwacht, maar februari, maart, mei en juni zijn veel beter dan vooraf becijferd, met een positieve uitschieter in mei. Die maand leverde meer dan duizend MWh en meer dan 200 MWh boven de verwachte opbrengst voor die maand, 30 procent meer dan normaal.

In 2017 lag de opbrengst van het park (de productie gerelateerd aan het zonaanbod) ook al het hele jaar boven de schatting.

De cijfers zijn ontleend aan een continue monitoring door Eneco. Het Zonnepark is een initiatief van Eneco, de Amelander Energie Coöperatie AEC en de gemeente Ameland.

De Waddeneilanden staan bekend om hun grote aantal zonuren.

→ lees hier over Waddenweer

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?