RSS
Zoeken

Rondje Ameland editie 2018

Geplaatst op: 16 mei 2018 - Categorie: Sport & Evenement

HOLLUM – Nog een kleine twee weken is de inschrijving voor Rondje Ameland editie 2018 open. Op zaterdag 2 juni start de uitdagendste wandeling van west naar oost en weer terug, voor de 22ste keer alweer.

De start is om 05.00 uur op het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum. Vanaf daar gaat de wandeling van bijna 50 kilometer via het Hollumer bos naar het strand, via de weg langs de dijk naar de pier bij Nes en daarna verder naar het oosten.

Het laatste stuk voor de oversteek van de zoute weide gaat door de Buremer polder. Bij de pier is een verzorgingspost, bij de Kooiplaats staat er weer een. Vandaar gaat de tocht door een heel bijzonder stukje Ameland, het Nieuwlandsreid. De wandeling voert naar de Oerd Blinkert, het hoogste duin van Ameland, met fantastisch uitzicht op Noordzee, Waddenzee en Friese kust. Dan wordt de tocht vervolgd via Noordzeestrand, via de stranden van Buren, Nes en Ballum naar de opgang Engelsmanduun. Op de Oranjeweg kan de finish op het Zwaneplein al geroken worden en hoe dichter de wandelaars het dorp naderen, hoe luider de flarden van de feestmuziek. Het terras lonkt.

Het Zwaneplein is ook de finish van het halve Rondje Ameland, de 25 kilometer wandeling, die sinds 2017 extra wordt georganiseerd, een wandeling die vanuit Hollum een grote ovaal maakt om de dorpen Hollum en Ballum heen.

  • Inschrijven kan nog tot 27 mei 2018
  • Inschrijven kan hier
  • Rondje Ameland is op 2 juni 2018
  • Bekijk hieronder het filmpje van Rondje Ameland 2016, met prachtige sfeerbeelden van de lustrumeditie


 lees hier meer over Rondje Ameland

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?