RSS
Zoeken

Rho adviseurs brengt ‘Ameland’ naar expositie Places of Hope

Geplaatst op: 24 mei 2018 - Categorie: School & Vereniging

LEEUWARDEN - Het project Duurzaam Ameland is door Rho adviseurs voor leefruimte ingebracht in de expositie Places of Hope. De tentoonstelling is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa en geeft een nieuw perspectief op het Nederland-van-morgen.

De expositie Places of Hope neemt bezoekers mee naar bijzondere plaatsen en introduceert inspirerende ‘landmakers’: mensen die met hun projecten vormgeven aan onze leefomgeving en die hoop en inspiratie bieden voor een duurzame toekomst. De gratis toegankelijke tentoonstelling is tot en met 25 november te zien in de Kanselarij in Leeuwarden.

Rho adviseurs heeft samen met de gemeente Ameland aan het project- en vergunningmanagement voor de omgevingsvergunning gewerkt. Daarnaast is ook een locatiekeuze-onderzoek en ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Samen met de gemeente is invulling gegeven aan de landschappelijke inpassing, waarvoor ecologisch advies is gegeven in het kader van de Natuurbeschermingswet, en aan de natuurinrichting van de landschappelijke inpassing. Rho adviseurs heeft ook de begeleiding en aanvraag van de omgevingsvergunning voor het bouwen en afwijken van het vigerende bestemmingsplan verzorgd.

Het bijzondere aan het project Duurzaam Ameland, waarbij gemeente, eilandbewoners en bedrijfsleven naar een blijvende verduurzaming van de energievoorziening van het eiland streven, is de wijze waarop de gemeente dit samen met de Amelanders heeft besproken. Zo is het een gezamenlijk project geworden dat ‘van onderop’ is vormgegeven.

Rho adviseurs voor leefruimte is een landelijk werkend adviesbureau op het gebied van ruimtelijke inrichting en omgevingsmanagement met vestigingen in Rotterdam, Leeuwarden, Deventer, Eindhoven en Middelburg. Onder het motto ‘Ruimte, regie, resultaat’, levert Rho adviseurs alle expertise die nodig is om ruimtelijke initiatieven van idee naar uitvoering te brengen.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?