RSS
Zoeken

Recordopbrengst SamenLoop voor Hoop Ameland

Geplaatst op: 08 juli 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

SamenLoop voor Hoop Ameland - Oene de Vries en Albert de Hoop hijsen in oktober 2017 de paarse vlag - Foto Persbureau Ameland

HOLLUM - SamenLoop voor Hoop Ameland heeft een recordbedrag gescoord voor onderzoek naar kanker. Er is 62.000 euro opgehaald en na aftrek van wat kosten gaat er 58.500 euro naar het Kankerfonds. Het bedrag kan nog oplopen, want er komt nog steeds geld binnen.

Ameland organiseerde op 7 en 8 in juli een SamenLoop voor Hoop, een wandelestafette en tevens sponsorloop voor het KWF. De deelnemers zamelen geld in voor onderzoek naar kanker. De SamenLoop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette die van 7 juli 12:00 uur tot 8 juli 12:00 uur werd gelopen in de duinen bij Sier aan Zee.

De aftrap was donderdag 26 oktober bij Sier aan Zee, met het hijsen van de paarse vlag door ambassadeur Albert de Hoop en Oene de Vries uit Hollum. 

Eerste op de Waddeneilanden
De SamenLoop voor Hoop Ameland is de eerste Samenloop op een van de Waddeneilanden. Dat komt door de contactpersoon voor het noorden van het land, Lo Dijkstra. Hij is zoon van meester Dijkstra, die eind jaren 50 hoofdmeester aan de christelijke school in Hollum was. Nadat meester Dijkstra vertrok naar Drenthe, vergat Lo het eiland niet. Als tiener kwam hij terug om lid te worden van het recreatieteam op Klein Vaarwater en later kwam hij er regelmatig samen met zijn vrouw vakantievieren en Kunstmaand bezoeken. Nog steeds. Hij raakte bevriend met Dirk en Tineke Kooiker van Klein Vaarwater en hij maakte Dirk Kooiker enthousiast voor de Samenloop voor Hoop. Kooiker is inmiddels penningmeester van de Stichting Samenloop voor Hoop Ameland. Lo Dijkstra, gepensioneerd journalist met een caravan op Klein Vaarwater, begeleidt de organisatie op Ameland.

Commissies
SamenLoop voor Hoop Ameland kent verschillende commissies, geleid door een Amelander. Wesley Akkerman, Jolanda de Jong, Laura Smit, Hieke van der Laag, Robert Pater en Martin Thomassen zijn zo'n commissielid. De een houdt zich bezig met de marketing, de ander met sponsoring, catering of het werven van deelnemers. In het bestuur zitten IJsbrand Smit, Dirk Kooiker, Peter Heersema en Ronald Leijstra. Albert de Hoop en Foppe de Haan zijn ambassadeur.

Ambassadeur
Albert de Hoop is de ambassadeur die aanwezig was bij de aftrap en bij de afsluiting. Hij overhandigde, samen met Oene de Vries, Lo Dijkstra van KWF de vette cheque. 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?