RSS
Zoeken

Rôggefeest Ameland in 2018 32 jaar

Geplaatst op: 02 augustus 2018 - Categorie: Sport & Evenement

Rôggefeest Ameland

NES – Het is bijna niet te geloven, maar het Rôggefeest viert op 3 augustus haar 32ste verjaardag. Het is een dag vol straattheater en muziek. Bijna altijd prachtig weer, veel bezoekers, een programma vol verrassingen en een lekkere stemming. Dàt is het Rôggefeest: een afwisseling van kleine en grote hoogtepunten. Wat begon in 1987 vormt elke eerste vrijdag van augustus een feest. 

Programmaboekje
De 32e editie is op vrijdag 3 augustus 2018.
De acrobatische shows, kolossale wezens uit de prehistorie, gekke marcherende soldaten, bmx freestyler, clown, muziekauto, kermiskiosk, Agatha's Kids, muziek van Ameland en van overzee, Ierse muziek, trekharmonica's, zang en een wipe out baan.

Amelander aandeel
Het Amelander aandeel aan het programma is als vanouds groot en op deze 32ste editie nog groter dan anders. Er is een heus Ameland Plein ingericht, waar Amelander groepen zich presenteren. Het beloven verrassende en inspirerende optredens te worden, met een vleugje walvisvaart en Hidde Dirks Kat. Het middagprogramma, dat van 13:00 tot 17:00 loopt, wordt gevolgd door de Rôggeparade om 19:00 uur. Na 21:30 nemen de bands het over. Op diverse locaties wordt gespeeld. In het programmaboekje staat het hoe en wat.

Polsbandjes
Het centrum van het dorp Nes is deze dag vanaf 10.00 uur afgezet met entreepoortjes. Diverse Amelander verenigingen werken samen met Stichting Rôggefeest en bemannen de toegangshekken. Rôggefeestgangers kunnen voor zes euro een polsbandje aanschaffen voor een hele dag straatacts, muziek en plezier. Voor kinderen tot 4 jaar is de entree gratis polsbandje. Volwassenen betalen € 7-- en kinderen van 5 t/m 12 jaar kunnen voor € 5,-- een hele dag van het straatfestival genieten. 

RadioNL
Tijdens het Rôggefeest is er bij restaurant Binnen te genieten van Radio NL. Er wordt de hele dag verslag gedaan door Radio NL. Er is muziek en er zijn interviews. De live radio begint om 12:00 uur en speelt door tot 02:00 uur. Op het hoekje bij Binnen treden de volgende muzikale keien op:

  • De Havenzangers
  • Party Captains
  • Doenja
  • Nich Nicolai
  • Chris de Roo
  • Given Horse
  • Ancorta
  • Vangrail

⇒ lees hier over de geschiedenis van het Rôggefeest

bekijk hier de foto's van het Rôggefeest van een eerdere editie

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?