RSS
Zoeken

Pas op voor de zonnesteek

Geplaatst op: 25 juli 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Het is al warm en het wordt nog warmer. Over het algemeen houden we van die warmte, maar het kan een sluipmoordenaar zijn. Zonnebaden of lekker in het zonnetje zitten is niet zonder risico en het is goed te weten hoe je van de zon kunt genieten en wanneer je op moet passen voor de koperen ploert.

Een zonnesteek ligt op de loer en mensen kunnen over je gaan zeggen ‘Zij heeft vast een zonnesteek’, omdat je een beetje raar gaat doen. Niet grappig, wel heel gevaarlijk. Oververhitting is ook voor kinderen erg gevaarlijk. Het is raadzaam bij erg warm weer extra goed op de kinderen te letten. Niemand zit op een hitteberoerte te wachten.

Hitteplan
Vandaag is het Nationaal Hitteplan geactiveerd voor het hele land uitgezonderd de Waddeneilanden. Daar is het net iets koeler en blijft de temperatuur rond de 24 graden steken. In het zuidoosten kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) roept mensen op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen. De zon heeft ook een hoge zonkracht de komende dagen; de huid kan binnen een kwartier verbranden.

Het RIVM laat het hitteplan ingaan bij aanhoudend warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden.

lees hier over Hittegolf

lees hier over de weldaad van zon en zee

→ lees hier waar je op moet letten als de zon overvloedig schijnt en het erg warm wordt

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?