RSS
Zoeken

Nieuwe wethouder voor Ameland

Geplaatst op: 26 juni 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

Ellen Bruins SlotLocoburgemeester Theo Faber

BALLUM – Tijdens de laatste vergadering van Albert de Hoop als burgemeester van Ameland werd wethouder Joop Lodewijks ontslag verleend en Ellen Bruins Slot beëdigd. Bruins Slot vormt samen met Theo Faber het wethoudersduo van Ameland en zit samen met Albert de Hoop tot 1 juli in het Amelander college. Na die datum treedt een waarnemend burgemeester aan. Joop Lodewijks nam van 14 mei tot 24 juni de wethouderstaken waar. Bruins Slot, van PvdA-huize, heeft een bijna volledige baan van 0,8 procent. Theo Faber (AmelandEén) staat voor een volle baan in de papieren.
Aan het einde van de vergadering kreeg Faber de burgemeestersketting omgehangen. Tot aan het aantreden van de waarnemend burgervader is hij (vanaf 1 juli) de locoburgemeester die de taken van eerste burger op zich neemt.

Lodewijks (CDA) kreeg lovende woorden toebedeeld. Hij was al gestopt met werken maar wilde graag wat betekenen voor de gemeenschap. Vol vuur begon hij aan de klus en zette zijn ervaring als ondernemer in voor de gemeente. Hij wordt door de raadsleden geroemd om zijn collegialiteit en inzet. Lodewijks op zijn beurt is erachter gekomen dat het wethouderschap een echt beroep is. Hij bedankt Piet IJnsen en Theo Faber voor de samenwerking en Albert de Hoop voor de vele gesprekken die ze konden voeren. Als afscheidsgeschenk krijgt hij een vierluik van etsen met natuurbeelden.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?