RSS
Zoeken

Kat in de Kunstmaand

Geplaatst op: 09 november 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Ameland is in 2018 Eiland van Hidde Dirks Kat en Stichting Kunstmaand is een van de participanten in Stichting Hidde Dirks Kat, zodat je een hoog Kattengehalte in deze Kunstmaand mag verwachten. Aan het thema van deze editie is dat niet helemaal af te lezen. Dat thema is 'Ameland Verbindt' en dat heeft niet zoveel met walvisvaart en commandeurs van doen. De Kunstmaand verklaart het therma aldus: "In november 2018 zijn de resultaten van bijzondere samenwerkingsverbanden te zien. Tussen kunstenaars met andere kunstenaars, met vluchtelingen of met nieuwe Nederlanders. Bijzondere verbindingen van materialen, disciplines of met het eiland. En uiteraard altijd met het publiek." Geen woord over Kat, geen woord over het dagboek, het festivaljaar, Groenland, de Inuit of over Eiland van.

Eiland van Hidde Dirks Kat
Toch is hier en daar iets van de commandeur te bespeuren, kun je een link zien naar de walvisvaart of zijn de Inuit onderwerp van een kunstwerk. In de eerste editie van de speurtocht naar Kat in de Kunstmaand treffen we bij hotel Amelander Kaap een paar beelden in de tuin die naadloos bij het thema Eiland van Hidde Dirks Kat aansluiten.
De speurtocht gaat verder, want er moet meer Kat te bespeuren zijn. Dat komt in een volgend filmpje van Ameland Vandaag aan de orde.

Ameland Vandaag
Wilt u geen filmpje van Ameland Vandaag meer missen, abonneer u dan meteen. Delen, duimpje op en reacties zijn ook van harte welkom.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?