RSS
Zoeken

Ingezonden - Kunstmaand Ameland

Geplaatst op: 20 april 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

HOLLUM - Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Tonnie Overdiep schrijft over het kunstbeleid van de provincie.

Kunstmaand Ameland

De provincie Fryslân heeft zonder opgaaf van redenen, de organisatie van de Kunstmaand Ameland meegedeeld dat de subsidie van € 25.000 per 2019 komt te vervallen. In mijn ogen een vreemd besluit want ik hoor alleen maar dat de Culturele Hoofdstad 2018 niet alleen dit jaar de cultuur in Fryslân moet stimuleren, maar nog meer in de jaren daarna!

De Kunstmaand Ameland is 21 jaar geleden door enkele eilanders in het leven geroepen om de cultuur op Ameland meer in de schijnwerpers te zetten en het toeristenseizoen te verbreden. Dit initiatief is zeker gelukt, van een paar honderd bezoekers in het begin, is er nu sprake van enkele duizenden. De eilander economie plukt er dus ook de vruchten van en van de ondernemers mag en moet je dus ook de nodige financiële steun verwachten. Dat laat echter onverlet dat de provincie niet uit de rol van cultuuraanjager mag vallen, of moet Ameland bloeden voor de “zingende weg”?

Nes,
Tonnie Overdiep

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?