RSS
Zoeken

Hidde Dirks Kat-mosterd en HDK-kaaksen

Geplaatst op: 17 juli 2018 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM - Hidde Dirks Kat wordt al beroemder en beroemder. Er zijn boeken over hem geschreven, er worden verhalen over hem verteld, er worden selfies met hem gemaakt en er is nu ook Hidde Dirks Kat-mosterd. De mosterdmolen maakte het speciaal voor de commandeur en ontwikkelde een pittige mosterd, die voor twee euro per potje over de toonbank gaat. Het is alleen te koop in de mosterdmolen zelf. Elke dinsdag is daar te zien hoe mosterd gemaakt wordt en vandaag werd er Hidde Dirks Kat-mosterd geproduceerd. Het is te herkennen aan de blauwe sticker op het dekseltje.

Scheepsbeschuit
Bakkerij P.J. de Boer verkoopt sinds vandaag Hidde Dirks Kat-kaaksen en Hidde Dirks Kat-sukermantkes, ook te herkennen aan de HDK-sticker. Tijdens de braderie in Hollum (18 juli), zal het HDK-scheepsbeschuit en de zoeternij van sukermantkes in de kraam bij de bakkerij te koop zijn. De kaaksen kosten € 2,65 per pak en de sukermantkes € 3,30.

Bier
De Amelander Bierbrouwerij brouwde speciaal voor het jaar dat Ameland Eiland van Hidde Dirks Kat is een stevig biertje en noemde het Hidde Dirks Kat-bier. Het is te koop in de Amelander Bierbrouwerij aan de Smitteweg, net buiten dorp Ballum.

Knappertjes
De knapperige variant van het scheepsbeschuit vormen de knappertjes, zoals firma Wieringa ze bakt. Die verkoopt de Jumbo in Nes deze zomer als Hidde Dirks Kat-knappertjes. Ze zijn verrukkelijk, vooral met roomboter en kaas, en ze kosten maar 89 eurocent per pak.

Culinaire Expeditie
Wie een heuse maaltijd wil nuttigen in de stijl van de commandeur of zijn vrouw Jantje Jans, kan woensdag in De Griffel in Hollum, Strand Ballum, StrAnders in Buren en de Piraat in Nes terecht. Zij koken (StrAnders en Strand Ballum) zoals Jantje kookte en serveren een maalltijd (De Piraat en De Griffel) die commandeur Kat zou hebben doen watertanden. Het Jantje Jans- en Hidde Kat-menu is op alle woensdagavonden tussen 18 juli en 22 augustus te reserveren.
Hier staan de telefoonnummers voor een reservering.
  

Hidde Dirks Kat-mosterdKaaksen van Bakkerij de BoerKnappertjes van de JumboHidde Dirks Kat-bier

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?