RSS
Zoeken

Grap met bank op Ameland

Geplaatst op: 05 november 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

Theaterbank

NES - Een stel witte banken aan het Westerpad bij Nes, een houten theaterbankje op de dijk bij Hollum? Wat is er aan de hand op Ameland?

Net voor het weekend kwam de wens van Dorpsbelang Hollum uit en werd een heuse theaterbank afgeleverd op de dijk. Dorpsbelang had een brief geschreven naar de gemeente, met daarin de wens verwoord. Buren, Nes en Ballum hebben een betonnen theaterbank, die tegen de versterkte en verhoogde Waddendijk aan staat en die zo'n mooi uitzicht op het Wad biedt. Of Hollum niet ook zo'n mooie bank kon krijgen, wilde het verenigingsbestuur weten en als dat niet kon, waarom dan niet. En waarom had Hollum eigenlijk niet zo'n bank en die andere dorpen wel? 

Afgelopen weekend werd de Hollumse lacune opgevuld. Opeens stond er een bank. Niet een witte betonnen, maar wel een theaterbank. 'Aangeboden door Oost', stond erbij geschreven. Het oosteinde van het eiland had het kennelijk met het westeinde te doen en trok iets van de ongelijkheid recht.
Op maandag na het weekend werden bij het Westerpad bij Nes twee witte banken gesignaleerd. Is dit een milieudelict, een eilander die het vertikt de banken in te leveren bij de gemeentelijke stort, of is het een cadeau van West aan Oost? Banken versjouwen naar het Westerpad is per slot van rekening niet zomaar iets. Je brengt ze vijf keer sneller naar de Verbindingsweg.

Wat voor een staartje zal dit muisje krijgen?

→ nabericht - de boswachters van Staatsbosbeheer hebben de banken vrijwel meteen afgevoerd
 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?