RSS
Zoeken

Gerard van Klaveren waarnemend burgemeester Ameland

Geplaatst op: 10 juli 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

Waarnemend burgemeester Gerard van Klaveren

LEEUWARDEN- Gerard van Klaveren is dinsdagmiddag door commissaris van de Koning Arno Brok beëdigd tot waarnemend burgemeester van Ameland. De benoeming geldt voor een periode van anderhalf jaar. Van Klaveren (67, VVD) was eerder twaalf jaar burgemeester van Weststellingwerf en daarvoor acht jaar gedeputeerde.

De benoeming krijgt de steun van een delegatie van de gemeenteraad, die voorafgaande aan de beëdiging sprak met de nieuwe burgemeester. De kandidaat was voorgedragen door Brok, die eerder uit de gemeenteraad een korte profielschets had meegekregen.

In mei had de commissaris van de Koning met de raad afgesproken dat de belangrijkste taak van de waarnemend burgemeester is om te zorgen voor politieke stabiliteit op het eiland. De afgelopen raadsperiode ontbrak het daar aan.

Eind volgend jaar rapporteert Van Klaveren of er sprake is van politieke rust op het eiland. Pas als dat het geval is, start de procedure voor een Kroonbenoemde burgemeester.

Gerard van Klaveren volgt Albert de Hoop op, die vrijdag na twaalf jaar en twee voltooide ambtsperiodes afscheid nam als burgemeester van Ameland.
Bron: Provincie Fryslân

lees hier over Gerard van Klaveren in de LC

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?