RSS
Zoeken

Gehaakte deken Ameland deel van GGDVDW

Geplaatst op: 26 april 2018 - Categorie: Kunst & Cultuur

HOLLUM – De gehaakte deken, waar Amelander vrouwen negen maanden lang aan werkten, is in Leeuwarden om te worden gefotografeerd en gemeten. De deken van Ameland doet mee aan de recordpoging om de Grootste Gehaakte Deken Van De Wereld te maken. De Amelander bijdrage bestaat uit 56 losse dekens. GGDVDW is een project onder de paraplu van LF2018, Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa.

De Vrouwen van Nu afdeling Ameland had enkele sponsoren. Dat waren Stichting HDKat2018, VVV Ameland, gemeente Ameland en Wagenborg Passagiersdiensten. Die sponsoring leverde 42 dekens op, waar de kleuren en contouren van het eiland en het rood en wit van de vuurtoren in zijn te vinden. Vier particuliere dekens en dekens van restwol completeren het geheel.

Twintig Amelander vrouwen haakten aan en haakten af. In totaal haakten ze er negen maanden lang aan. Tineke Borsch ontwierp de voorstelling op de dekens en legde ze ter goedkeuring aan de sponsoren voor. Zij kocht ook de wol, haakte mee en haakte de dekens in elkaar. Elke deken is 1.20 bij 1.40 meter en bestaat uit 70 lapjes van 20 bij 20 centimeter.

De GGDVDW is een burgerinitiatief, gestart in Leeuwarden en inmiddels over de hele provincie verspreid.

Op 14 en 15 Juli 2018 ligt de GGDVDW in Park Vijversburg in Tytsjerk. Het eindresultaat wordt aangemeld bij het Guinness Book of Records.

Na aanmelding van de Amelander dekens stond de stand op 8300, inmiddels liggen er al 8454 dekens.
Hieronder een impressie van de Amelander dekens.

Deken van Ameland - Foto Tineke BorschDeken van Ameland - Foto Tineke Borsch

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?