RSS
Zoeken

Friesland op drie van de ‘Best in Europe’ lijst van Lonely Planet

Geplaatst op: 22 mei 2018 - Categorie: Ameland & Eilanden

LONDEN - Lonely Planet heeft Friesland verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Dat heeft de meest toonaangevende reisgids ter wereld vandaag bekendgemaakt. Een unicum voor Nederland want nog nooit eindigde een bestemming in ons land zo hoog op deze beroemde lijst. Bovendien is de verkiezing een eervolle stimulans voor Leeuwarden-Friesland, dat in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa is.   

Nummer drie
Friesland heeft alleen het Italiaanse Emilia-Romagna en het Spaanse Cantabrië boven zich in de ‘Best in Europe’ lijst. Volgens Lonely Planet wordt de provincie regelmatig over het hoofd gezien door (internationale) bezoekers en wordt het vaak overschaduwd door de bekendere steden in de Randstad.

Leeuwarden
Onder andere de bruisende hoofdstad Leeuwarden, het uitgestrekte landschap en het Friese Waddengebied waren de doorslaggevende factor voor deze hoge notering. Ook de toewijzing van Culturele Hoofdstad van Europa aan Leeuwarden-Friesland wordt uitgebreid geprezen door de reisgids.

Best in Europe
De schrijvers van Lonely Planet reizen al vijfenveertig jaar de wereld rond om bijzondere reisbestemmingen te ontdekken. Best in Europe 2018 is de zesde editie van de spraakmakende lijst met Europa’s verborgen parels.

Hoogste notering Nederlandse bestemming
Sara van Geloven, hoofdredacteur van Lonely Planet magazine in Nederland: “We zijn ontzettend trots dat Friesland de top 3 van Best in Europe heeft gehaald – de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze lijst. En het is een verdiende plek; niet alleen wordt er dit jaar uitgepakt met fenomenale Culturele Hoofdstad-evenementen, maar de provincie barst ook nog eens van natuur waar je je even helemaal terug kunt trekken. Met de Friese meren, uitgestrekte velden én natuurlijk de idyllische Waddeneilanden is Friesland wat mij betreft een van de meest onderschatte reisbestemmingen in Nederland.”
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?