RSS
Zoeken

Elektrisch vliegtuig boven Ameland

Geplaatst op: 07 juli 2018 - Categorie: Duurzaam & Milieu

Elektrisch vliegtuig boven Ameland

BALLUM – Ameland is betrokken bij de Elfwegentocht, de fossielvrije tocht naar en door Fryslân. De Amelander Energie Coöperatie (AEC) ontving op vrijdag 6 juli een elektrisch vliegtuig. De Elfwegentocht is een evenement voor voertuigen die fossielvrij bewegen. Dit vliegtuig landde op vliegveld Ballum en maakte een rondje boven het zonnepark.

Elektische vliegtuigen
Op maandagmiddag 2 juli organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met een aantal partners een presentatie met twee elektrische vliegtuigen, drie elektrische auto’s, twee elektrische motoren en een Tesla op waterstof op Vliegbasis Leeuwarden. De vliegtuigen en auto’s vertrekken vanuit alle windstreken naar Leeuwarden en worden daar ontvangen door minister Van Nieuwenhuizen. Het is onderdeel van de Elfwegentocht.

Elfwegentocht
Het Friese initiatief om 14 dagen benzine en dieselvrij te reizen duurt van 1 tot en met 14 juli. Doel van de initiatiefnemers is om te laten zien dat het kan. De Friese Elfwegentocht moeten enkele wereldrecords worden gevestigd. De presentatie van 2 elektrische vliegtuigen is onderdeel van het meerdaagse evenement. De duurzame Elfwegentocht is een evenement dat onderdeel uitmaakt van Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?