RSS
Zoeken

Eilanders lusten hem wel

Geplaatst op: 13 april 2018 - Categorie: Ameland & Eilanden

LEEUWARDEN - Eilanders mogen hem graag raken. Ze lusten er wel een en ook wel twee of drie. Van alle Friezen drinken de eilanders het meest. En daar wordt geen thee, koffie of water mee bedoeld. Het gaat om de alcoholhoudende dranken.
Maar liefst twaalf procent van de eilanders - het geldt voor Vlielanders net zo als voor Terschellingers, Amelanders en Schiermonnikogers - drinkt per week meer dan 21 (voor mannen) of 14 (voor vrouwen) glazen alcohol.

RTL Nieuws onderzocht daarvoor gegevens van het CBS die het combineerde met data uit de Gezondheidsmonitor 2016 van de GGZ. Over het algemeen blijken kustgemeenten stevige drinkers te hebben. De bewoners van het Noord-Hollandse Bergen drinken nog net iets meer dan de Friese eilanders, al moet de kanttekening gemaakt worden dat voor de vier Friese eilanden een gemiddelde is genoteerd.

Alcoholinname heeft effect op de gezondheid. Volgens de nieuwste inzichten neemt met het drinken van een glas per dag de kans om eerder te overlijden al flink toe.
Bron: Leeuwarder Courant

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?