RSS
Zoeken

Eiland van Hidde Dirks Kat gaat Bootwateren

Geplaatst op: 16 juni 2018 - Categorie: Sport & Evenement

Muzikaal Bootwateren

HOLLUM  - Voor de achttiende keer alweer is het in Hollum dweilen met de kraan open. Het Eiland van Hidde Dirks Kat gaat Muzikaal Bootwateren. Het dorp is op zaterdag 16 juni 2018 één groot podium voor dweilorkesten en straatartiesten.

Bootwateren is een traditie die is gekoppeld aan de tewaterlating van de paardenreddingboot. Na een tewaterlating en zeker na een geslaagde reddingsactie kwamen bemanning en voerlui in het café bijeen om er niet één maar twee op te nemen. Café De Welvaart bood om en om met Herberg De Zwaan redders en voerlui een sigaar en twee borrels aan. De paardenreddingboot is inmiddels een toeristische attractie geworden en De Zwaan is na het sluiten van De Welvaart het enige café waar het traditionele gelag wordt gehaald. Het bootwateren en gelaghalen is net als de lancering van de paardenreddingboot in ere gehouden en in 2001 vond een aantal dat een reden voor een feestje. Dat werd Muzikaal Bootwateren en sinds 2001 is het elk jaar in juni prijs.

Achttiende
In het achttiende jaar van dit evenement zijn er niet minder dan zes podia en doen er meer dan 500 artiesten mee. In Hollum is het tijdens het Muzikaal Bootwateren dweilen met de kraan open. Dweilorkesten uit het hele land spelen op Ameland om er een muzikaal feest van te maken. Diverse shantykoren, waaronder het beroemde koor van Ameland, zingen hun zeemansliederen. Op zes plekken is een podium ingericht: bij de Griffel, Il Vulcano, in het Plantsoentje, op het Zwaneplein, aan de O.P. Lapstraat en bij Cantina Dolores aan de Noorderwerg.

Straattheater
Voor de kinderen zijn tal van attracties, die vooral op het schoolplen van OBS De Schakel zijn te vinden en op straat kom je diverse straatacts tegen, van onder meer duo ADHD, Victorian Rebelians, Zuidwesters, de Vliegende Hollander en troubadour Henk Kuyper. Hij is al jaren een vaste muzikale gast.
De grote finale vindt om 18.00 uur op de Driesprong. Shantykoren, Juttersvrouwen en dweilorkesten zingen en blazen dan in een gezamenlijk optreden.

Geen entree, wel programmaboekje
Muzikaal Bootwateren is een open festival, er wordt geen entree geheven. Sponsoren en vrienden maken met hun financiële bijdrage het evenement mede mogelijk. Voor een tientje word je Vriend van MBW. Vriend worden kan hier.

Paardenreddingboot
Muzikaal Bootwateren begint met de lancering van de paardenreddingboot. De paarden vertrekken om 11:00 uur vanaf het boothuis aan de Oranjeweg, passeren Hidde Dirks Kat en gaan naar het Suudwest voor de lancering. Parkeren kan op het grote parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg.

lees hier meer over Eiland van Hidde Dirks Kat - Zomer vol Verhalen

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?