RSS
Zoeken

Eelke Bakker oudste man van de Benelux wordt 108 jaar

Geplaatst op: 20 juli 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

Elke Bakker in juli 2018 - Foto familie Bakker

DOKKUM - Eelke Bakker uit Dokkum wordt 28 juli 108 jaar. Hij is geboren in 1910 in Ballum op Ameland. Hij is de oudste man van Nederland en sinds 7 maart 2018 zelfs de oudste man van de Benelux.

Bakker verhuisde in 1928, op 18-jarige leeftijd, van Ballum naar Anjum, waar hij werk vond bij een boer. Verder werkte hij bij Rijkswaterstaat, waar hij meewerkte aan de bouw van de Afsluitdijk. Hij trouwde in Metslawier met Bauktje Sonnema, die in 2007 op 92-jarige leeftijd stierf. Samen kregen ze vier kinderen (drie zonen en een dochter), waarvan een zoon overleed in 2010. Bakker heeft 11 kleinkinderen, 13 achterkleinkinderen en 3 achterachterkleinkinderen. Binnenkort verwacht hij zijn vierde achterachterkleinkind. Sinds 1959 woont hij in de Friese stad Dokkum, waar hij nog altijd zelfstandig woont.

Bakker is voor zijn hoge leeftijd nog zeer fit en gezond; hij loopt zonder rollator of wandelstok en leest zonder bril. Zijn geheim is elke dag roggebrood met spek nemen en genieten van het leven. Bakker houdt nog steeds van een grapje en laat zijn kleinkinderen regelmatig lachen met grappige rijmpjes van vroeger.

Zaterdagmiddag 28 juli gaat Bakker zijn verjaardag vieren bij zijn zoon en schoondochter in Damwoude. De familie organiseert een groot tuinfeest voor hem. Bakker geniet altijd van deze gezellige momenten waar hij volop in de belangstelling staat.

Vorig jaar was Eelke Bakker even terug in zijn geboortedorp en werd hij, met de burgemeester aan zijn zijde, door het dorp gereden in een antieke auto van Nobel. De muziekvereniging speelde speciaal voor hem 'Lang zal hij leven' en 'Hij leve hoog'.

het filmpje hieronder laat Eelke Bakker in Ballum zien

lees hier over Eelke Bakker in Ballum

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?