RSS
Zoeken

Amelander optredens op Horizontoer

Geplaatst op: 10 augustus 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

NES - Op 10 en 11 augustus is Horizontoer op Ameland. De bruine vloot van festival Horizontoer meert weer aan en de muzikanten, theaterartiesten en horizontoerders gaan het eiland weer op. Eilandbewoners en toeristen, kinderen en volwassen: iedereen kan weer gratis of tegen een kleine vergoeding genieten van muziek en theater op straat en in de lokale horeca. Voor de kinderen zijn er speciale kindervoorstellingen, waarbij ze zelf mee kunnen doen. 

Horizontoer is een zeilend cultureel muziek- en theaterfestival dat volledig wordt verzorgd door vrijwilligers. Horizontoer vaart dit jaar van 3 tot en met 12 augustus langs de Waddeneilanden. Het festival biedt een podium voor aanstormend talent, ondersteund door reeds doorgebroken artiesten. Er varen vele talenten mee, die de kans krijgen op te treden op de eilanden. Er worden masterclasses gegeven om de talenten te ondersteunen en uit te bouwen.

Amelander aandeel
Vertellers
Amelanders nemen deel aan Horizontoer. Dit jaar zijn er vertellers van Ameland die in het hervormde kerkje aan het Kerkplein hun verhalen vertellen. De verhalen gaan allemaal over Ameland. Pieter Jan Borsch, Gerry Oud, Peter van Noort, Dimphy Timmers, Aukje van Dijk en Jester Nynke Schoustra vertellen hun verhaal dat ze eind mei vertelden tijdens Expeditie Ameland. Ze beginnen om 14.30 uur, dan om 15.30 uur nog een ronde en de laatste ronde om 16.30 uur. Kijk ter plekke op het programma van Horizontoer wie wanneer optreedt.

Shantykoor
Behalve de vertellers zingt ook het Amelander Shantykoor. Het optreden is op zaterdag 11 augustus om 18.30- 19.15 uur, op het Kerkplein.

Meevaren
Bezoekers hebben de mogelijkheid om het festival van backstage mee te maken door mee te varen. Wil je volgend jaar ook meevaren met Horizontoer? Kijk op www.horizontoer.nl.

→ lees hier meer over Horizontoer
 

HorizontoerHorizontoerHorizontoerHorizontoer

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?