RSS
Zoeken

Ameland schittert met theater en muziek

Geplaatst op: 27 augustus 2018 - Categorie: Kunst & Cultuur

Het programmaboekje € 5,--Skiemer WadDe Hort Op

BALLUMERBOCHT – Ameland schittert op 1 en 2 september met de muziek- en theaterroute De Hort Op en muziekvoorstelling Skiemer Wad.

De Hort Op
Het jaar 2018 is een bijzonder jaar. Leeuwarden-Fryslân is culturele hoofdstad van Europa (LF2018), Ameland is het Eiland van Hidde Dirks Kat (HDK2018) en voor verschillende muziekgroepen op Ameland is het een jubileumjaar. De Hort Op verbindt de muzikanten en toneelspelers van het eiland en produceerde een muziek- en theaterroute over het hele eiland. Onder de vlag van HDK2018, dat weer onder de paraplu van LF2018 dit jaar haar activiteiten organiseert. De Hort Op is op 1 september. Die zaterdag zijn van 10.00 tot 17.00 uur op meer dan tien bijzondere Amelander locaties muzikale- en theatrale voorstellingen te zien.

Skiemer Wad
Tijdens de schemering van 1 en 2 september wordt Skiemer Wad opgevoerd in de Ballumerbocht. De start is op een toepasselijk tijdstip, om 18 minuten over acht: 20.18 uur. Skiemer Wad is een muziekvoorstelling. Aan beide producties doen bijna 300 toneelspelers, zangers en musici mee. De Amelander talenten zijn verenigd en realiseren met elkaar een prachtig muziekprogramma aan de rand van het Wad.

Waddenzee
De voorbereidingen voor de grote productie startten al in het voorjaar van 2017. Zeven koren, drie theatergroepen, vijf muziekgezelschappen, vele bands en heel veel individuele muzikale talenten oefenden anderhalf jaar lang voor het hoogtepunt dat op de eerste twee dagen van september tot uitbarsting komt aan de rand van de Waddenzee.

Waddendijk
Op de eerste september levert Wetterskip Fryslân de waddendijk op, waar vanaf midden 2015 aan gewerkt is. De dijk is hoger en sterker gemaakt en is klaar. Dat wordt samen met De Hort Op op 1 september gevierd. Tijdens muziekvoorstelling Skiemer Wad krijgt de dijkoplevering extra aandacht. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Reinout Douma, muzikaal leider van Skiemer Wad, Ode aan de Dijk.

Een bijzonder dagje uit
Alleen op zaterdag 1 september vinden er op meer dan 10 bijzondere Amelander locaties muzikale- en theatrale presentaties plaats. Met een speciaal hiervoor uitgebracht programmaboekje kan de bezoeker op weg. Het programmaboekje is op te halen bij de VVV’s van Nes en Hollum en bij de Primera in Buren. Op de dag zelf rijden er vanaf café restaurant De Piraat - vlakbij de Veerhaven in Nes - gratis pendelbussen tussen de locaties. De kleine voorstellingen zijn meerdere keren per dag bij te wonen. De bus rijdt van locatie naar locatie.

De Hort Op
1 september
10:00 – 17:00 uur op 11 locaties in en om de vier dorpen.
Het programmaboekje is voor € 5,- verkrijgbaar bij het REBAM-loket aanboord van de veerboten, bij de VVV kantoren in Hollum en Nes, Primera in Buren, Natuurmuseum Nes, Bij Risje in Ballum en boekhandel De Hoge Stoep in Hollum. Met het programmaboekje in de hand kun je kijken welke van de vier routes je gaat volgen. De meewerkende zangers, muzikanten en voordrachtkunstenaars worden er in voorgesteld en het blokkenschema met alle voorstelingen maakt het indelen van de dag gemakkelijk.

Skiemer Wad
1 en 2 september
20:18 uur in de Ballumerbocht.
Kaarten voor Skiemer Wad zijn € 15,00 en te verkrijgen bij VVV Ameland in Hollum en Nes (ook online te bestellen), en de Primera in Buren.

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?