RSS
Zoeken

1377 - Tibetaanse vlaggen – Lung ta- en darchor-gebedsvlaggen

Geplaatst op: 05 oktober 2018 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Nummer 1377 gaat over Tibetaanse Gebedsvlaggetjes, die je in de Himalaya zie en die zijn overgewaaid naar alle windstreken.

Als Infoteur schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Tibetaanse gebedsvlaggen zijn vlaggetjes met betekenis die in Tibet, India en Nepal in de wind wapperen. De versieringen met boeddhistische gebedsspreuken kom je in het Himalayagebergte in het straatbeeld tegen. Het gebruik is overgewaaid naar andere streken. Overal op de wereld voelen mensen zich aangesproken door de betekenis van de vlaggetjes en hangen ze vlaggenlijnen op. Ze zijn ook in de Alpen te zien. Wat betekenen die lapjes, waarom zijn de vlaggetjes niet netjes gezoomd, waar staan de kleuren voor en hoe worden ze gemaakt? Lung ta-vlaggenlijnen en darchor-banieren zitten vol symboliek met de wind in de hoofdrol."

⇒ lees hier nummer 1377 over Tibetaanse Gebedsvlaggen

⇒ lees hier nummer 1376 over Ronde door Europa

⇒ lees hier nummer 1375 over Film 'Wad'

⇒ lees hier nummer 1374 over Expeditie Robinson

⇒ lees hier nummer 1373 over Op Drift

⇒ lees hier nummer 1372 over Arctisch Kookboekje

⇒ lees hier nummer 1371 over Royal de Luxe

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?